És fals que aquesta reacció al·lèrgica sigui causada per la vacuna Sputnik V contra el covid-19

És fals que aquesta reacció al·lèrgica sigui causada per la vacuna Sputnik V contra el covid-19

Aquest tuit que circula de forma viral i que afirma que la reacció al·lèrgica de la imatge és causada per la vacuna Sputnik és fals.

D’una banda, la imatge que fan servir es pot trobar publicada a internet des de fa anys en diferents webs, articles i presentacions, relacionada principalment amb reaccions associades a malalties com el zika o el dengue.

D’altra banda, el compte de Twitter que va publicar el tuit ha estat restringit per part de la xarxa social. I per últim, si busquem qui és la persona que apareix en la foto d’identificació de l’usuari, es tracta d’una foto d’una exdiputada argentina quan era jove, Elisa Carrió, que va publicar a xarxes socials ella mateixa al 2018.

La vacuna Sputnik V no s’està administrant a Espanya, on de moment s’han distribuït només dosis de les vacunes contra el coronavirus dels laboratoris Pfizer-BioNtech, Moderna i pròximament AstraZeneca.

Alguns dels països que han comprat la vacuna Sputnik V, de fabricació russa, son Brasil, Argentina, la India, i Uzbequistan. A Europa, només es farà servir a Hongria en cas d’emergència.